Vorming

Advies & Coaching ADS biedt vormingen aan rond het thema Geestelijke Gezondheidszorg.

Vormingen op maat.

Onderwerpen kunnen zeer gevarieerd zijn. Dit kan een zeer ruim thema zijn (bijvoorbeeld een workshop rond psychische kwetsbaarheid) of heel gespecialiseerd (bijvoorbeeld een vorming van 4 uur rond psychose).

Wij gaan samen met de aanvrager na wat men, zowel vanuit de organisatie als vanuit de deelnemers, verwacht van de vorming en wat men reeds als voorkennis heeft. Vanuit dit startpunt werken wij een vorming uit die het best aansluit bij de wens van de aanvrager.

Indien Advies & Coaching GG ADS de gevraagde expertise niet zelf in huis heeft, gaan ze op zoek naar externe diensten/personen die dit wel hebben. Hierin vormt het team de brugfunctie tussen vragende en aanbiedende partij.

Een vraag naar vorming kan via het algemeen nummer 0499/90 49 44 of via advies.coaching@ggzads.be

Een medewerker van Advies & Coaching ADS neemt zo snel mogelijk contact met U op voor de verdere bespreking van uw aanvraag.

Netwerk Op-Date.

Advies & Coaching ADS organiseert 5 keer per jaar een online vormingsmoment voor geïnteresseerden rond een specifiek thema binnen de GGZ.

Deze momenten gaan door op de middag en zijn gratis.

Met “op-date” verwijzen wij naar een update. Wij trachten jullie te informeren over interessante thema’s binnen de geestelijke gezondheidszorg. We hopen jullie kennis te updaten, verder uit te breiden en eventueel een laatste stand van zaken te geven. Het onderwerp van de eerste “Netwerk op-date” mogen wij al prijs geven. Het eerste moment zal in teken staan van beroepsgeheim.

Met “op-date” verwijzen wij naar ook een “date”, een afspraakje zoals de Van Dale het zou beschrijven. Tijdens deze momenten krijg je de kans om andere actoren in het hulpverleningslandschap te leren kennen.

Door deze korte “date” of kennismaking bouwen wij bruggen tussen diensten en hulpverleners.

Wij bieden jou de kans om je eigen netwerk te verruimen en kennis te maken met Netwerk GG ADS.

Zin om met ons op date te gaan?

Netwerk Op-Date 2025

21 januari 2025 // Traumasensitieve zorg (Heidi Deknudt)

Soms merk je dat een cliënt onverwacht heftig reageert, angstig wordt of niet meer bereikbaar lijkt. Het is mogelijk dat er dan een trigger was die een posttraumatische stress-reactie losmaakt.

Je hebt echter niet altijd de tijd en ruimte of de expertise om met deze trauma's om te gaan, maar je wil wel graag iets betekenen voor deze medemens. In deze Netwerk Op-Date staan we stil bij wat je wel kan doen, vanuit de pijlers van Traumasensitief werken, nl veiligheid bieden, relaties stimuleren en emoties en gedrag hanteren. Tijdens dit vormingsmoment wordt vooral op het laatste dieper ingegaan: er wordt een link gelegd tussen de polyvagaaltheorie en het window of tolerance, hoe kan je overlevingsreacties begrijpen en hoe kan je iemand leren om meer inzicht te krijgen in zijn reacties en gedrag om tot regulering te kunnen komen?

Heidi Deknudt is werkzaam in de groepspraktijk Psychologenpraktijk-Denderhoutem. Eerder werkte ze 20 jaar met volwassenen die hun zicht verloren of dreigden te verliezen.

Door vrijwilligerswerk in onveilige gebieden als Angola en Haïti belandde ze in de Psychotrauma-opleiding van BIP (het Belgisch Institiuut voor Psychotraumatologie, nu iism de VUB) en werd later verantwoordelijke voor deze opleiding. Heidi gaf ook samen met Lindsay Jeffries binnen de Eekhout Academy vormingen aan leerkrachten over traumasensitief werken in de klas bij kinderen met oorlogstrauma's.

11 maart 2025 // Verbindend omgaan met oudere volwassenen met een psychische kwetsbaarheid (Charlotte Brys)

Als hulp- of zorgverlener kom je ongetwijfeld in contact met oudere volwassenen met een psychische kwetsbaarheid. Het kan soms een uitdaging vormen om met hen op een verbindende manier om te gaan. Tijdens deze sessie zullen we hierbij stilstaan en je handvatten aanreiken voor het oppikken van signalen, het voeren van een ondersteunend gesprek en de mogelijkheden voor een eventuele doorverwijzing wanneer dat nodig is.

Charlotte Brys is zelfstandig klinisch psycholoog, gerontoloog en integratief psychotherapeut, met een diepe passie voor de ouder wordende mens. Ze werkt vindplaatsgericht en doet ook huisbezoeken regio Aalst – Ninove – Geraardsbergen. Naast individuele therapie geeft ze ook groepssessies en vormingen aan (oudere) volwassenen en hulp- en zorgverleners. Meer info? www.chartoloog.be

20 mei 2025 // De kracht van psychosociale rehabilitatie (Parcoer vzw; Femke en Veerle)

meer info volgt

september 2025 // Dubbeldiagnose in de praktijk (middelen - psychische kwetsbaarheid) (De Kiem)

meer info volgt

02 december 2025 // Cultuursensitieve zorg (Miryam Belkadi)

Meer info volgt

Ik schrijf me in!

Netwerk Op-date 2025